donderdag 28 september
19°C
1 km

Niemand gaat verloren, mooi eerbetoon aan Luc De Vos

Gent heeft er sinds vanmorgen een speciale plek bij. In het Sluizekenpark is de huizenhoge muurtekening van Luc De Vos plechtig ingehuldigd. De tekening is een initiatief van radiozender Willy.

Luc De Vos overleed in 2014. Op 12 juli aanstaande zou hij 60 jaar geworden zijn. Reden genoeg om hem definitief te eren, ook al omdat Mia net 30 jaar “jong” is. Het lied van Gorki is een echte klassieker geworden en dat is radiopresentator Wim Oosterlinck niet ontgaan. Hij lanceerde in zijn ochtendprogramma een oproep om een passend eerbetoon voor Luc uit te werken. Het werd de muurschildering. Straatkunstenaar Michel Steppe heeft het werk gemaakt.

Onthulling tijdens radio-uitzending

Om de onthulling de nodige glans te geven werkte Wim Oosterlinck een drie uur durende radioshow uit, en rond kwart over 9 was het zover. Een hoogtewerker mocht de tekening onthullen voor heel wat kijklustigen. En het resultaat mag er zijn. Luc De Vos wordt geportretteerd met zijn gitaar rond de nek in een pose zoals de fans Luc het best herkennen. Sandra en Bruno, de weduwe en zoon van Luc waren aanwezig en blij met het resultaat. Volgens Gorki-bassist Erik Van Biesen is het resultaat schitterend en ook logisch. “Als Arno een muurschildering heeft in Oostende, dan moet Luc dat hebben in Gent”, aldus Van Biesen.