Nieuw COVID-testcentrum in Assenede

De coronacijfers gaan de verkeerde kant op. In flink wat gemeenten zijn er veel besmettingen. Het zet burgemeesters aan tot maatregelen. Zelzate en Assenede passen de activiteiten aan en in Assenede opent er ook een nieuw testcentrum.

De besmettingscijfers swingen overal de pan uit, zo ook in het Meetjesland. De verschillende burgemeesters hebben met elkaar overlegd over de strategie. Voorlopig komen er geen afgelastingen van evenementen. Er kunnen wel bijzondere voorzorgsmaatregelen genomen worden. Zo zal er in Zelzate na de 11-novemberviering geen receptie zijn. Na de plechtigheid gaan alle genodigden uit elkaar. En in Assenede wordt het bedankingsfeest voor het personeel uitgesteld naar een latere datum.

Nieuw testcentrum in Assenede

Door het hoge aantal besmettingen trokken de huisartsen aan de alarmbel. Zij konden de grote vraag aan covidtesten niet meer aan. Daarom komt er een nieuw testcentrum in Assenede.  In de Kasteelstraat in Assenede, naast het Medisch Centrum Assenede, wordt een testcentrum geopend vanaf vrijdag. Iedereen die een test nodig heeft voor een reis, evenement of horecabezoek kan daar terecht.