zaterdag 3 december
3°C
0 km

Nieuw gebouw voor Diabetes Liga

In Gent is het Open Huis van de Diabetes Liga geopend. Het moet de nieuwe werkplek worden van 22 werknemers van Diabetes Liga, en tegelijkertijd ook een ontmoetingsplaats en activiteitencentrum worden voor mensen met diabetes.

De feestelijke opening van het Open Huis aan de Ottergemsesteenweg in Gent gebeurt in bijzijn van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits en gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter. Bovendien bestaat Diabetes Liga 80 jaar.

Ook voor specifieke vragen over voeding zijn personen met diabetes eraan het juiste adres. De Diabetes Liga heeft aantal diëtisten in zijn team en bracht al een kookboek met heel wat tips uit. Het nieuwe Open Huis heeft zelfs een speciale demokeuken voor workshops.

Bekwame helper
De feestelijke opening is voor Diabetes Liga het perfecte moment  om een belangrijk dossier aan te kaarten. De organisatie dringt er bij minister Vandenbroucke op aan om mensen die dichtbij kinderen met diabetes staan, de toelating te geven om insuline toe te dienen. Zij vallen dan onder de noemer 'bekwame helper'. Denk dan aan leerkrachten, sporttrainers of leiders van de jeugdbeweging. Nu mogen alleen dokters of verplegend personeel dat doen, of de ouders.