maandag 2 oktober
25°C
20 km

Nieuwe 'bewoners' in Ekkergem: Sint-Martinuskerk nu ook tijdens de week open

Bezoekers kunnen nu ook tijdens de week terecht in de Sint-Martinuskerk in Ekkergem. Triamant, een bedrijf uit de zorgsector, zal de kapel drie keer per week gebruiken als kantoorruimte, wat voor extra controle zorgt.

De kerk was al een tijd op zoek naar een partner om de Sint-Martinuskerk in Ekkergem ook in de week te kunnen openen voor bezoekers. De pastoor en zijn medewerkers deden hiervoor een oproep, en met succes. Triamant, een bedrijf uit de zorgsector, zal de weekkapel drie keer per week gebruiken als kantoorruimte.

Vier dagen per week
Dankzij hun fysieke aanwezigheid is het veilig om de deuren van de kerk ook tijdens de week te openen voor bezoekers. Doordat een medewerker van het dekenaat de dinsdag voor zijn rekening neemt, zal de kerk nu vier dagen per week (maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag) van 10 tot 16 uur open zijn voor bezoekers die willen bidden, een kaars branden of de kerk willen bezichtigen.  

Nog geïnteresseerden?
Van zodra er opnieuw diensten mogen plaatsvinden, zal de kerk ook open zijn op zondagvoormiddag. Voor donderdag en zaterdag is de kerk nog op zoek naar partners.