vrijdag 1 december
0°C
85 km

Nieuwe fase gestart van de werken aan Gent-Zuid

Aan het Woodrow Wilsonplein in Gent is vandaag een nieuwe fase gestart van de werken aan het busstation Gent Zuid. Het volledige busstation en de tramsporen moeten vernieuwd worden en dat brengt wat hinder met zich mee. Voor het autoverkeer en de bussen zijn er omleidingen voorzien, maar de trams blijven wel gewoon rijden.

Tijdens de eerste fase van de werken aan het busstation Gent-Zuid legde De Lijn de busstrook aan het Graaf Van Vlaanderenplein opnieuw aan, en nu is het tijd voor de tweede fase. Het volledige busstation wordt opgeknapt, en ook de tramsporen worden vernieuwd.

Karen Van der Sype - woordvoerder De Lijn
``De eerste fase hebben we al achter de rug, die vond plaats net voor de Gentse Feesten. Uiteraard wilden we de Gentse Feesten niet dwarsbomen door verder te werken, dus we hebben even een pauze ingelast. Vanaf vandaag start dus de tweede fase, ook de laatste fase van de werken. Die zal lopen tot en met donderdag 31 augustus en is vrij omvangrijk. We gaan het volledige busstation Gent-Zuid heraanleggen. Toch wel een iconisch busstation, denk ik, voor iedereen die woont, werkt of studeert in Gent of dat ooit gedaan heeft. Dus het volledige busstation wordt vernieuwd, en we gaan van de gelegenheid gebruik maken om het tramspoor tussen de perrons Gent-Zuid en de Vlaanderenstraat ook te vernieuwen.``