dinsdag 9 augustus
27°C
45 km

Nieuwe fietsbrug voor Eilandje Zwijnaarde

Aan het Eiland in Zwijnaarde zijn de werken gestart voor de bouw van een nieuwe fietsbrug. De brug zal het bedrijventerrein aan het Eiland verbinden met de Zwijnaardsesteenweg in Merelbeke. De nieuwe fietsbrug zal ook aansluiten op het jaagpad langs het water, zodat fietsers op een veilige en comfortabele manier van en naar het Eiland in Zwijnaarde kunnen fietsen.

Er wordt druk gebouwd aan het bedrijventerrein Eiland in Zwijnaarde. Op termijn zullen hier zo`n 3000 mensen tewerkgesteld worden.

Stimuleren om te fietsen
"We willen zoveel mogelijk mensen die op dit bedrijventerrein zullen werken stimuleren om met de fiets naar het werk te komen," aldus Sofie Bracke (Open Vld), voorzitter nv Eiland Zwijnaarde. "Om dat op een duurzame manier te doen en dan moet je als overheid uiteraard ook voor zorgen dat er goede fietsontsluitingen zijn."

De fietsbrug komt tussen het Eiland en de Zwijnaardsesteenweg in Merelbeke en loopt over de Tijarm, een aftakking van de Schelde tussen Zwijnaarde en Merelbeke. Het wordt een betonnen brug van 6 meter breed en 88 meter lang.

2023
Op de rechteroever in Merelbeke zal de fietsbrug aansluiten op het bestaande jaagpad langs het water. Fietsers die vanuit Merelbeke komen kunnen hierdoor op een vlotte en veilige manier tot in de Gentse binnenstad fietsen. En niet onbelangrijk: de nieuwe fietsbrug zal de fietsafstand met maar liefst 2 kilometer verkorten.

De voorbereidende werken voor de bouw van de fietsbrug zijn van start gegaan, in de zomer van 2023 kan de brug dan ingefietst worden.