dinsdag 27 september
12°C
74 km

Nog 84 extra wooneenheden op Saffrou-site

In Oudenaarde wordt de oude Saffre-Frères site omgevormd tot een nieuwe woon- en werkwijk. De eerste fase is al in opbouw en nu heeft projectontwikkelaar Revive ook de plannen klaar voor fase twee. Er komen nog 84 wooneenheden bij en één derde van de wijk wordt groen.

58 appartementen, 26 woningen, een woonzorgcentrum, kantoren en commerciële ruimtes. Dat zijn de nieuwe plannen voor de herontwikkeling van de Saffre-Frères site. De bouw van de tweede fase gaat begin 2022 van start.

Stoom, Henri en Victor
De 58 appartementen worden verdeeld over drie gebouwen: Stoom, Henri en Victor, verwijzingen naar het verleden van de site. “Henri en Victor waren de voornamen van de Saffre broers, de oprichters van de oude textielfabriek die hier vroeger stond. Het derde gebouw, Stoom, staat op het nieuwe Machineplein, naast het iconische waterbakgebouw met de grote schouw”, zegt Alexandre Huyghe, CEO van Revive.

Groen
De focus van de nieuwe wijk ligt op groen en duurzaamheid. Zo wordt één derde van de hele Saffrou-site groen. Ook zullen alle gebouwen groendaken of zonnepanelen krijgen. De verwarming van de woningen gebeurt met warmtepompen.