woensdag 5 oktober
20°C
64 km

Nog geen jaar na aanleg moet rotonde aan E40 in Aalter al hersteld worden

Slecht nieuws voor wie regelmatig met de auto in de buurt van het op- en afrittencomplex in Aalter moet zijn. Nog geen jaar na de heropening van het complex moet de rotonde al opnieuw aangelegd worden, omdat het beton van slechte kwaliteit is.

Vorig jaar in april gebeurden de laatste werken aan het op- en afrittencomplex in Aalter. Na jaren verkeersellende kon het verkeer opnieuw vlot doorstromen. Maar nog geen jaar na het einde van de werken duiken er al problemen op. De rotonde, die de Tieltsesteenweg met de E40 verbindt, moet heraangelegd worden. Uit boringen blijkt dat het beton van slechte kwaliteit is en dat het dus gemakkelijk gaat scheuren. Alles uitbreken en heraanleggen is dus de enige oplossing. 

Al zeker 3 maanden verkeershinder

Dat betekent opnieuw veel verkeershinder, al zeker voor de komende 3 maanden. "Vrachtverkeer van West-Vlaanderen van hier zal onmogelijk zijn." zegt schepen Patrick Hoste (CD&V). 'We zullen duidelijk communiceren dat zij moeten wegblijven. Voor de rest denk ik dat we het mobiel gaan kunnen houden, maar het zal uiteraard een moeilijke periode worden." Op 15 maart starten de werken, tegen eind juni zou alles afgerond moeten zijn.