donderdag 7 december
5°C
0 km

Nostalbus heeft eigen stek in Lochristi

Als je dit weekend zin hebt in wat nostalgie en even terug wil keren in de tijd, dan ben je welkom in Lochristi. Vzw Nostalbus houdt er voor het eerst een opendeurdag waarbij je verschillende historische lijnbussen kan bekijken uit de periode 1964 tot 1991. Alles vindt plaats op de oude tram-en busstelplaats in Lochristi. En dat wordt meteen ook de uitvalsbasis voor de komende jaren van vzw Nostalbus.

Vzw NostalBus ontstond in 2010 door een aantal liefhebbers van historische bussen. Nu zijn er al meer dan 100 leden en sinds kort hebben ze ook een vaste stelplaats voor de bussen.

Sven De Boeck - vzw NostalBus: "De stelplaats van De Lijn is niet meer in gebruik, maar ze zijn wel nog de eigenaar. Via hun erfgoedkoepel META: Mobiliteitserfgoed tram en autobus, heeft De Lijn ons deze stelplaats in beheer gegeven. Er zijn geen plannen voor op middelange termijn en zolang de stelplaats hier blijft staan, en we hopen dat dit heel lang is, mogen we hier onze bussen onderhouden, activiteiten organiseren zoals onze eerste activiteit zaterdag: onze allereerste opendeur op onze eigen site".

Er valt zaterdag heel wat te beleven. Je kan de bussen ontdekken, uitleg krijgen van een gids en zelf eens meerijden. En dat blijft ook voor de vrijwilligers iets speciaal.