OCMW Sint-Laureins deelt Kerstmaaltijden uit

In Sint-Laureins zijn vandaag 114 Kerstmaaltijden uitgedeeld aan 53 gezinnen die het wat minder breed hebben. Het was een initiatief van de Sociale dienst van het OCMW Sint-Laureins

Traditioneel organiseert de dienst een groot Kerstfeest in het cultureel centrum. Maar met de huidige coronamaatregelen is dat moeilijker te verwezenlijken.  Daarom werd er net als vorig jaar gedacht aan een alternatief.  En dat is een gratis Kerstmaaltijd in take-away geworden. Mensen die moeilijk te been zijn krijgen de maaltijd aan huis geleverd.

Kerst is voor iedereen

Kerstmis moet voor iedereen een moment zijn van warmte en gezelligheid. En dat hoopt het OCMW van Sint-Laureins te brengen met de maaltijden.  Het is een driegangenmenu met een niet-alcoholisch aperitief en een hapje, een kommetje  soep , een hoofdgerecht en een dessert. Als hoofdgerecht konden de mensen kiezen tussen  koetong in madeirasaus, beenhesp met champignons of kalkoenfilet met sinaasappelsaus. En de actie wordt gesmaakt, want door de inspanning van het OCMW kunnen 114 mensen ook een mooie Kerstavond beleven.