woensdag 14 april
8°C
0 km

Olsa Brakel hervat groepstrainingen met sneltesten

"Als we niet mogen trainen, dan moeten we forfait geven." Dat zeggen enkele amateurclubs die over een maand moeten aantreden in de Beker van België. Sommige gemeentebesturen verbieden de amateurclubs om de groepstrainingen te hervatten. In Brakel mogen ze wel trainen en starten ze vanavond met de voorbereiding op het bekerduel tegen Club Brugge.

De spelers van voetbalclub Olsa Brakel mogen na lange tijd opnieuw samen in groep trainen. De laatste weken werd er getraind in groepjes van vier, maar nu begint eindelijk het echte werk. Al is er wel een voorwaarde. Elke speler moet voor elke training een negatieve sneltest afleggen.

"Belangrijke wedstrijd voor visibiliteit van de club"
De club moet de testen wel zelf betalen, maar dat vinden ze niet erg. "De wedstrijd tegen Club Brugge is belangrijk voor de eer en de visibiliteit van onze club", zegt Stephan Van den Berghe, de voorzitter van Olsa Brakel. "Het is de aantrekkelijkste affiche die we ooit in de beker gehad hebben. Het zou fantastisch zijn als er ook publiek kon komen kijken. Maar daarvoor is het nog even afwachten." De precieze datum is nog niet bekend, maar Olsa Brakel neemt het op 2 of 3 februari in het Jan Breydelstadion op tegen Club Brugge.