donderdag 2 februari
9°C
40 km

Omonia is geen eenvoudige opdracht

KAA Gent speelt morgenavond in de Europa League Play-Off tegen Omonoia Nicosia. Een wedstrijd die coach Vanhaezebrouck vooral thuis wil beslechten, want in Cyprus spelen is geen evidentie. Dat weten de Buffalo's nog na de matchen tegen Famagusta. 

Gent heeft honger naar Europees voetbal en rekent daarbij op de 12e man. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden, alle steun is dus welkom. "Want die steun kunnen we zeker gebruiken" zegt coach Vanhaezebrouck. "Het Cypriotisch voetbal is bij momenten vrij stevig, en de tegenstander krijgt weinig ruimte, we zullen het dus thuis moeten klaren". Op de langdurig geblesseerden na kan de coach rekenen op zijn volledige ploeg. Er wordt ook volop gekeken om nieuwkomer Jen Petter Hauge nog op de Europese lijst  te krijgen.

Roman Bezus   

Sinds kort speelt bij Omonoia een bekend gezicht. Roman Bezus maakte recent de overstap van Gent naar Cyprus. Vanhaezebrouck ligt daar niet van wakker. "Op een bepaald moment moet je als club keuze maken. Wij hebben Bezus uiteindelijk nog een voorstel gedaan, maar hij ging daar niet op in, dan is dat zo". Voor de rest is de coach best tevreden met het reeds geleverde transferwerk. "We hebben extra kwaliteit binnengehaald"  Ook doelman Davy Roef kijkt uit naar het Europees treffen, "Zeker omdat de ploeg de Europa League in wil". Of hij dat wil doen met zijn eerste clean sheet van het seizoen , daarover is Roef vrij duidelijk. "Het is niet iets waar ik speciaal of focus. De zeges en de drie punten zijn de belangrijkste zaken. Als ik een clean sheet kan afleveren, zoveel te beter".

Gent-Omonoia Nicosia wordt morgenavond om 20.30u gespeeld in de Ghelamco Arena.