dinsdag 9 maart
7°C
0 km

Onenigheid binnen stadsbestuur Eeklo omwille van vaccinatiecentrum

De Eeklonaar zal voor zijn of haar coronavaccin naar het voormalig ziekenhuis in Sijsele moeten. En daar hadden de meeste inwoners en ook het stadsbestuur niet op gerekend. Eeklo wou graag een eigen vaccinatiecentrum. Eerste schepen Christophe De Waele (Open Vld) vreest dat heel wat Eeklonaren nu zullen afhaken voor hun vaccin.

De inwoners van Eeklo, Sint-Laureins en Maldegem zullen de grens moeten oversteken voor hun coronaprik. Sijsele is een deelgemeente van de stad Damme en ligt in West-Vlaanderen. De Eeklonaar zal zo'n 20 minuten onderweg zijn met de auto.

"Eeklo had wat meer ambitie mogen hebben"
Bij de inwoners zijn de meningen verdeeld en ook bij het stadsbestuur is er wat onenigheid. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) heeft zich intussen neergelegd bij de beslissing. Hij had liever een vaccinatiecentrum in zijn stad gehad, maar vindt de keuze voor Sijsele niet zo slecht. "Alles is daar professioneel georganiseerd, alles staat er klaar. Het gebouw voldoet aan alle voorwaarden van de overheid. Een paar kilometer rijden voor het spuitje van de vrijheid, dat mag geen probleem zijn", zegt de burgemeester.

Bij eerste schepen Christophe De Waele (Open VLD) zijn er wel twijfels. "Ik denk dat de drempel om naar Sijsele te gaan te groot zal zijn. Ik vrees dat mensen zullen afhaken om zich te laten vaccineren. Ik denk dat Eeklo wat meer ambitie mocht hebben. In Aalter en Lievegem krijgen ze een vaccinatiecentrum, dan had dat hier ook moeten lukken", zegt De Waele.