maandag 22 april
10°C
2 km

Onmogelijke busrit voor Finn (3): om 6u opstaan en om 19u35 thuis

Finn, een jongetje van drie uit Waarschoot, geraakt niet op zijn schooltje voor buitengewoon onderwijs in Drongen zonder een onmogelijk lange busrit. Helemaal overstuur en uitgeput komt de kleuter pas om half acht 's avonds thuis.

Finn heeft een autismespectrumstoornis en gaat sinds 1 september naar de Rozemarijn in Drongen. Deze week kon hij voor het eerst mee met de schoolbus, maar dat is dinsdag al meteen flink in de soep gedraaid. Hij zou om 6u50 opgehaald worden, maar de bus kwam een uur te laat. Na een hele dag op school, wordt Finn uiteindelijk om 19u35 opnieuw thuis afgezet.

Geen alleenstaand geval

"Wij hadden vorig jaar vier bussen, maar we hebben dit jaar een nieuwe afdeling bijgekregen waardoor we heel wat kinderen meer hebben. We hebben het bericht gekregen dat we dit jaar maar drie bussen hebben. We zijn aan het wachten op een oplossing, maar dat duurt veel te lang. We zijn heel bezorgd om onze kinderen", zegt Tine Beke, directeur IVIO Rozemarijn Drongen.

De ouders van Finn zijn radeloos en vragen De Lijn om een extra bus in te leggen. Bij de vervoersmaatschappij kregen we vandaag geen reactie.