vrijdag 14 juni
19°C
33 km

Ontgoochelde foorkramers hopen op topeditie Halfvastenfoor

Volgend weekend opent de Halfvastenfoor in Gent. De foorkramers zijn die momenteel aan het opbouwen. Maar het is met een dubbel gevoel. Ze hadden op meer steun gehoopt van de stad Gent.

De laatste Halfvastenfoor is inmiddels al drie jaar geleden. En dat heeft er bij de foorkramers flink ingehakt. Daarom kijken ze uit naar een topeditie dit jaar. Toch zijn de foorkramers ontgoocheld in de stad Gent. Ze hadden gehoopt dat er een korting zou komen op het standgeld in Gent. Maar de stad weigert dat en komt de foorkramers alleen tegemoet met campagnes om extra volk te lokken. Nochtans zijn er voorbeelden van steden en gemeenten die de foorkramers wel een extra geven zoals lager standgeld of gratis elektriciteit.

Op naar een topeditie

De foorkramers maken zich op voor een schitterende editie van de Halfvastenfoor. Rustig of iets extremer, of gewoon kuieren en genieten van oliebollen, het kan allemaal. Jong en oud kunnen zich van 19 maart tot en met 10 april uitleven op het Sint-Pietersplein. Als het weer nu ook nog meezit dan wordt dit al een beetje Gentse Feesten.