dinsdag 9 maart
7°C
0 km

Ontgoocheling over uitgestelde vaccinatie

Veel ontgoocheling en ongeloof vandaag in het UZ Gent. Daar kreeg het personeel te horen dat de geplande vaccinatie tijdelijk moet stoppen. Afgelopen maandag kondigde het ziekenhuis aan dat ze de komende 6 weken al haar personeel ging vaccineren, maar vandaag bleek dat farmareus Pfizer tijdelijk aanzienlijk minder dosissen kan leveren.

De vaccinatie van het ziekenhuispersoneel wordt tijdelijk stopgezet om de vaccinatie van de woonzorgcentra te garanderen. Maandag was er nog euforie nadat de eerste medezerkers van het UZ hun vaccin kregen, vandaag heerst er vooral ontgoocheling.Farmareus PFizer wil haar productiecapaciteit verhogen en daardoor zal ze tijdelijk minder kunnen leveren. Om ervoor te zorgen dat de vaccinatie van de woonzorgcentra kan blijven doorgaan, wordt de vaccinatie van het ziekenhuispersoneel stilgelegd.

"De teleurstelling is heel groot, we waren maandag begonnen met de vaccinatie van de prioritarie groepen, de mensen die het meeste risico lopen,  we hoopten van dit te kunne verderzetten, we hoopten ook dat andere ziekenhuizen zouden kunnen beginnen, maar die hoop wordt nu dus weggenomen." zegt Frank Vermassen, hoofdarts UZ Gent

In het UZ hopen ze dat deze vaccinatiestop van korte duur is en dat ze snel weer de eigen mensen kunnen vaccineren.