maandag 8 augustus
26°C
27 km

Ook dit jaar geen KDB-Cup in Drongen

Chelsea, de winnaar van 2019, blijft voorlopig de laatste winnaar van de Kevin De Bruyne Cup in Drongen. Met pijn in het hart schrapt de organisatie het internationale voetbaltornooi voor het tweede jaar op rij. 

foto: www.kdbcup.be

Corona blijft nog altijd lelijk huishouden in het evenementencircuit. Gisterenavond heeft de Raad van Bestuur van de Kevin De Bruyne Cup beslist dat het tornooi ook dit jaar niet zal doorgaan. Ook de internationale U15 Suwiecup en de galamatch gaan niet door. Dit is de mededeling die de organisatie van het tornooi gisterenavond online plaatste : 

De organisatoren hebben deze drastische beslissingen genomen op basis van :

–Het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in eigen land.

–Bepaalde landen (en zones) in Europa die rood kleuren, waardoor de kans bestaat dat deelnemende teams uit die landen of zones niet in de mogelijkheid verkeren om te reizen.

–De organisatie had voorzien een Covid-vrije KDB Cup te organiseren, via controle van het vaccinatiepaspoort. Indien men niet zou voldoen aan de voorwaarden om coronavrij de  KDB Cup bij te wonen, te voorzien in gratis antigeentesten. Deze sneltesten zijn nu verboden door de regering. Ze dienen te worden vervangen door PCR-testen, die ten laatste 72 uur voordien zijn afgenomen en een negatief resultaat geven. Wij willen als organisatie de toeschouwers (waarbij veel jongeren en ook volwassenen die nog niet volledig zullen zijn gevaccineerd ) niet op extra kosten jagen.

–We het als een morele plicht beschouwen in eerste instantie te zorgen voor de gezondheid van de deelnemende teams, onze honderden vrijwilligers en de duizenden toeschouwers.

De VZW KDB zal zo snel als mogelijk alle reeds bestelde tickets integraal terugbetalen.

Wij betreuren ten zeerste dat we, net als in 2020, opnieuw de KDB Cup en de randactiviteiten onder deze omstandigheden moeten schrappen. Maar we geven iedereen alvast afspraak op 28 en 29 mei 2022, voor de 5eeditie van de KDB Cup.