Ook Natuurpunt Gent gaat in beroep tegen ontbossing Sterre

Na het Gents Milieufront, het Actiecomité De Sterre, Bos+ en het Agentschap Natuur en Bos heeft nu ook Natuurpunt Gent beslist om beroep aan te tekenen tegen de plannen van de UGent. Zij willen het bosje aan de Sterre kappen om er een studentenhome te bouwen.

“Uiteraard begrijpen we dat er nood is aan studentenvoorzieningen, maar daarvoor hoef je geen bos op te offeren", is te horen bij Natuurpunt Gent. "In Gent zijn voldoende locaties die geschikt zijn om er studentenhomes op te bouwen, zonder impact op de natuur. Toch lijken die alternatieve locaties nauwelijks onderzocht.”

Belangrijk voor het klimaat

"In de onmiddellijke omgeving van de Sterre is sowieso weinig groen en bos te vinden. Het bosje heeft daarom een extra belangrijke functie: het zuivert de lucht, slaat CO2 op, zorgt voor verkoeling en heeft ook een belevingswaarde voor buurtbewoners. Bovendien huizen er tal van planten en dieren in het bos, zoals buizerds, sperwers en vleermuizen. Dat het bos deels gecompenseerd zou worden ver buiten Gent, is een extra doorn in het oog. Een universiteit zou beter moeten weten", zegt Natuurpunt Gent.