woensdag 6 december
6°C
192 km

Ook regionale ziekenhuizen krijgen het lastig door stijgend aantal opnames

Niet alleen in de grote steden, maar in alle ziekenhuizen in onze regio stijgt het aantal coronapatiënten opnieuw. Vanaf maandag moet daarom de niet-dringende zorg weer uitgesteld worden en gaan we opnieuw over naar fase 1B.

Het AZ Glorieux in Ronse is altijd in fase 1B gebleven en combineert de zorg op de covid-afdeling met de reguliere zorg die ook na maandag gegarandeerd blijft. "Maar het water staat ons wel aan de lippen", zegt directeur Zorg Wim Devos, "zeker nu er een derde golf dreigt aan te komen. Volgens onze hoofdgeneesheer zien we een verschuiving van de regio Sint-Niklaas die nu aan het afbuigen is naar West-Vlaanderen. Is dat betekenisvol? Ik weet het niet, maar in ieder geval als je de nationale cijfers bekijkt, is het wel duidelijk dat er wel meer aan de hand is dan gewoon een opflakkering." 

Hoop op snelle vaccinatie

Het personeel is moe. In het AZ Glorieux hopen ze dan ook dat de vaccinatie snel voor beterschap zorgt. "De enige hoop die we nu nog hebben, is dat er al heel wat oudere mensen in de woon- en zorgcentra gevaccineerd zijn, zodat zij al heel wat minder kans hebben om ernstig ziek te worden of te overlijden."