maandag 25 januari
4°C
0 km

Oordopjes om (toekomstige) geluidshinder aan te klagen

 

 

 

Buurtbewoners van wijk Wittouck in Zelzate hebben vanmorgen oordoppen uitgedeeld. Ze doen dit naar aanleiding van de werken aan de R4 in Zelzate Oost. Volgens de buurtbewoners zullen die heel wat overlast met zich meebrengen. 

De werken maken deel uit van het project R4 West en Oost, dat begin volgend jaar van start gaat. In Zelzate komt er onder meer een oprit dat de R4 vanuit Nederland moet verbinden met de E34 richting Brugge. Daardoor zou het baanvak met pechstrook dichter tegen de huizen van de Heidelaan komen te liggen. Er komt wel een nieuwe geluidsmuur, maar volgens de buurtbewoners is er geen bewijs dat de geluidshinder (die er nu al is) zal verbeteren. Ze vrezen ook dat de nieuwe oprit tot veel meer verkeer zal leiden en dus tot meer overlast voor de buurt.

Ludieke campagne

Daarom deelden de buurtbewoners vandaag oordopjes uit aan de Zelzatenaars. Ze lanceerden ook de campagne ‘Sssst…hier rijpt den Zelzatenaar’, een verwijzing naar het opschrift van een bekend biermerk langs de A12 in Antwerpen. Hiermee willen ze de leefbaarheid in hun wijken onder de aandacht brengen.