Oorlogsbom zorgt voor een verstoorde ochtendspits in Gent Sint-Pieters

Een oorlogsbom heeft vanmorgen voor hinder gezorgd in het station Gent Sint-Pieters. Bij werken aan de sporen iets voor het station, aan kant van de Sint-Denijslaan, ontdekten werknemers rond half 3 vannacht een oude vliegtuigbom. De werken werden stilgelegd en de veiligheidsdiensten werden verwittigd.  Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om de bom weg te halen.

Het mag een wonder heten dat, na al die jaren en ettelijke duizenden treinen die er zijn overgereden, het tuig niet spontaan is ontploft . De arbeiders, die de bom ontdekten,  hebben wel goed gehandeld zegt Infrabel.

Frédéric Petit - woordvoerder Infrabel: "Dan weten zij dat zij daar natuurlijk niet mogen aan komen. Dat er inderdaad contact wordt opgenomen met de ontmijningsdienst. En anderzijds voor het treinverkeer wordt veiligheidshalve het treinverkeer onderbroken. Dat was voornamelijk in zone vanuit Gent richting Brussel.

Van gevaar voor de buurt of een ontruiming is er nooit sprake geweest. Ook al was het midden in de nacht, Dovo was snel terplaatse.  Toch waren er problemen in de ochtendspits. Die waren rond 9 uur vanmorgen allemaal opgelost.