vrijdag 1 december
0°C
89 km

Oost-Vlaanderen herdenkt verkeersramp van 1996 met Verkeersveilige Dag

Hopelijk heeft u vandaag niet te snel gereden, want in heel Oost-Vlaanderen waren er snelheidscontroles. Elk jaar organiseren de gouverneur, de lokale en federale politie op 27 februari een Verkeersveilige Dag. Dat doen ze om de zware kettingbotsing van 1996 op de E17 in Nazareth te herdenken. Te snel rijden blijft een probleem. En dus wil de actie bestuurders sensibiliseren voor de gevaren van overdreven snelheid.

Dag op dag 27 jaar geleden op 27 februari 1996 gebeurde op de E17 in Nazareth een zware kettingbotsing. Er vielen toen 10 doden en honderden gewonden. Een jaar later was er voor de eerste keer de Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen. Een dag waarop de provincie stilstaat bij deze vreselijke gebeurtenis, maar ook een dag waarop bestuurders gesensibiliseerd worden over de gevaren van overdreven snelheid.Op meer dan 120 locaties in onze provincie voert de politie snelheidscontroles uit. En dat het nog altijd nodig is blijkt uit de cijfers van vorig jaar. Toen reden er elke dag gemiddeld 2609 bestuurders in Oost-Vlaanderen sneller dan toegelaten. Da's het hoogste cijfer van de afgelopen 10 jaar. 

Carina Van Cauter - gouverneur Oost-Vlaanderen: "Het moet inderdaad beter, maar we zien ook dat de lokale besturen samen met de lokale en federale politie extra controles hebben uitgveoerd en dus is er een hogere pakkans en precies die hogere pakkans laat mensen juist beseffen dat ze zich moeten houden aan de opgelegde snelheid, want anderskrijg je een boete. Dat willen wij niet en dat willen de mensen ook vermijden en zo gaat de verkeersveiligheid vooruit en dat is waar we allen naar streven".