donderdag 7 december
5°C
1 km

Oosterzele wil referendum over mogelijke fusie

De gemeente Oosterzele gaat aan zijn inwoners vragen of ze een fusie zien zitten of niet. En zo ja, welke gemeenten hebben dan hun voorkeur? Nu alsmaar meer gemeenten fusioneren, wil ook Oosterzele niet achter blijven. Ze willen hun opties bekijken en vinden daarbij de mening van de inwoners erg belangrijk. Tegen het einde van dit jaar wil het gemeentebestuur alle meningen bekijken.

Orville Cottenie (N-VA) - schepen van Burgerzaken Oosterzele: "En de bevraging zal tweeledig zijn. Hebben jullie appetijt in een fusie: ja of nee. En twee, zo ja, met wie zouden jullie het liefst willen fusioneren? De bedoeling is om dat op een zeer transparante manier te doen. We gaan die bevraging zo snel mogelijk lanceren. De komende weken zou dat rond moeten zijn. De resulaten van de bevraging zouden we ook graag tegen het einde van dit jaar hebben. Wat het resultaat zal zijn, weten we uiteraard niet. We zijn ook benieuwd. Maar we zullen zeker rekening houden met wat er uit de bevraging komt."

MELLE ZOEKT HET ELDERS
Oosterzele zag in Melle een mogelijke fusiepartner, maar zij voeren intussen al gesprekken met Merelbeke. Toch geeft Oosterzele de hoop nog niet op.

Orville Cottenie (N-VA) - schepen van Burgerzaken Oosterzele: "Het is zo dat de besprekingen daar nog volop bezig zijn. Maar nog niet definitief rond zijn en dat is een goede zaak. Sowieso vinden we vanuit het schepencollege dat we niet aan de zijkant kunnen blijven wachten en daarom stropen we nu de mouwen op en willen we zelf het initiatief nemen en aan de inwoners vragen wat ze van een fusie vinden."