vrijdag 14 juni
19°C
24 km

Op naar een veiliger Stapelplein in Gent

Vandaag zijn er werken gestart aan het Stapelplein in Gent. Er komt een veiligere oversteekplaats met verkeerslichten voor fietsers en voetgangers en ook het fietspad wordt heraangelegd. Vorig jaar gebeurde er aan het Stapelplein nog een dodelijk ongeval met een fietsster. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil de situatie nu verkeersveiliger maken. De werken zullen bijna een maand duren.

Eind augustus vorig jaar. Ter hoogte van het Stapelplein in Gent rijdt een vrachtwagen in op een kantoorgebouw. Daarbij raakt hij enkele auto's en een fietsster. De vrouw van 44 overleeft het ongeval niet. Het Agentschap Wegen en Verkeer besliste kort na het ongeval om de verkeersituatie aan het Stapelplein veiliger te maken. De snelheid werd verlaagd naar 30 kilometer per uur en nu zal ook de oversteekplaats aangepakt worden.

Jef Schoenmaekers - Agentschap Wegen en Verkeer: "We gaan hier de voetgangersoversteek aan het Stapelplein over de stadsring in Gent beveiligen. Dat gaan we doen door verkeerslichten te plaatsen. Nu is dat zoals je ziet een oversteek waarbij de voetganger en de fietser voorrang krijgen. Door het plaatsen van verkeerslichten wordt de oversteek natuurlijk veiliger gemaakt, want dan steek je alleen over als het groen is en moet al de restvan het verkeer wachten".

Daarnaast komt er ook een afgescheiden fietspad langsheen de parking van het Stapelplein. Daardoor zullen er 13 parkeerplaatsen verdwijnen. In de Doornzelestraat komen er ook paaltjes en wegmarkeringen om de veiligheid voor de fietser en voetganger te verbeteren.De werken verlopen in twee fasen. Om de hinder tijdens de avondspits te beperken zal de signalisatie elke avond worden weggehaald. Tegen 7 april moeten de werken klaar zijn.