woensdag 21 februari
10°C
76 km

Open Vld Plus Oosterzele presenteert : VOLUIT

In Oosterzele trekt oppositiepartij Open Vld Plus met een nieuwe partijnaam richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De partij zal voortaan VOLUIT heten en zal niet enkel uit liberalen bestaan. Er sluiten ook onafhankelijken en voormalige CD&V'ers aan. De partij vindt dat het tijd is voor verandering en wil na de verkiezingen van 2024 de grootste partij zijn.

We zitten nog op meer dan een jaar van de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Maar in sommige gemeenten stijgt de kieskoorts al. In Oosterzele zal je niet meer op Open Vld Plus kunnen stemmen. De oppositiepartij verandert van naam en breidt de partij ook uit. Johan Van Durme van CD&V is al sinds 2001 burgemeester. Filip Michiels van de nieuwe partij VOLUIT vindt dat het na al die jaren tijd is voor een nieuw beleid.

Filip Michiels - fractieleider VOLUIT Oosterzele: "We willen heel veel belang hechten aan inspraak. We hebben dat de voorbije jaren met onze liberale ploeg ook altijd voor geijverd. Die kaart trekken we nu ook door met deze vernieuwing. We gaan voluit voor een sterk beleid voor de Oosterzelenaar en we hebben de ambitie om met deze ploeg de grootste partij en fractie te worden in de gemeenteraad na de verkiezingen".

De partij VOLUIT wil onder andere dat er meer geinvesteerd wordt in sport-, jeugd-, en fietsinfrastructuur. En ook de kinderopvang moet beter, vinden ze. De nieuwe partij zal bestaan uit liberalen, nieuwkomers en onafhankelijken. In het bestuur van VOLUIT zien we wel twee opvallende namen. Cedric Blanpain uit Moortsele, de voormalig voorzitter van CD&V in Oosterzele en Matthieu Dierckx uit Balegem, die nog fractieleider was voor CD&V in Gent. De naam Open Vld verdwijnt dan wel in Oosterzele, maar het liberale gedachtegoed blijft wel grotendeels overeind.

Filip Michiels - fractieleider VOLUIT Oosterzele: "Het gaat hem over een samenwerkingsproject met verruimers en dan is het ook logisch dat we voor een andere naam kiezen. We blijven het donkerblauwe logo ook uitdragen, maar iedereen is welkom".