woensdag 5 oktober
20°C
63 km

Opnieuw inbraken in De Pinte: politie zet extra patrouilles in

In de nacht van 17 op 18 november hebben inbrekers in 8 huizen in De Pinte proberen binnendringen. In drie huizen is dat ook effectief gelukt. De politie schakelt daarom extra mankracht in om te patrouilleren en doet ook een oproep aan buurtbewoners om alert te zijn.

Bij twee inbraken in de Breughellaan namen de daders een laptop, geld, kledij en een luiertas mee. Bij de derde inbraak in de Bommelstraat werd niets meegenomen. Bij de vijf andere woningen geraakten de inbrekers niet binnen, maar er zijn wel sporen van inbraak. Het sporenteam en lokale recherche van de politie van Schelde-Leie is een onderzoek gestart.

Oproep aan de buurt
Vorige week werd er ook al ingebroken in De Pinte. In de nacht van 10 en 11 november waren er 4 meldingen van inbraak. Om de daders te vatten en nieuwe inbraken te vermijden schakelt de politie extra mankracht in om in de omgeving te patrouilleren.  Dat zal overdag en ’s nachts gebeuren met dienstvoertuigen en anonieme wagens.

Maar de politie kan niet overal tegelijk zijn. "Zie of hoor je iets verdacht, aarzel niet en bel meteen – en dus bijvoorbeeld niet de volgende ochtend - het 101-nummer. Beter een keer te veel dan te weinig. Zo kunnen wij onmiddellijk onze mensen langs sturen. En is er concrete info - persoonsbeschrijving, nummerplaat, vluchtwagen,… - dan kunnen we ook ons uitgebreid buurtinformatienetwerk (BIN) inschakelen om mee uit te kijken. Want de ogen, oren én snelle reflex van de buurtbewoners kunnen zeker het verschil maken", klinkt het bij de politie.