woensdag 21 februari
10°C
52 km

Opnieuw meer overnachtingen in de kunststeden

De voorbije zomervakantie was weer goed voor het toerisme in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Vlaanderen die zijn vrijgegeven door Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) . Er waren dit jaar al 15% meer toeristische overnachtingen dan in de zomer van 2021

Het zijn vooral de buitenlandse toeristen die voor de goede cijfers zorgen. Vlaanderen zag het aantal buitenlandse overnachtingen stijgen met 55%. De meerderheid van die mensen zoekt vooral de kunststeden zoals Brugge, Antwerpen, Leuven en Gent op. Maar ook de kust mag zeker niet klagen. En dat heeft alles te maken met de vele inspanningen die gedaan zijn om de toerist weer naar Vlaanderen te lokken na de coronaperiode. Bij de buitenlandse toeristen zien we vooral mensen uit de dichtste buurlanden zoals Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Maar ook de mensen uit het Verenigfd Koninkrijk vinden opnieuw de weg naar Vlaanderen, net als een pak Amerikanen. Alleen de toeristen uit Azië blijven nog even weg.  

Groeimarge mogelijk

Op die positieve toerismecijfers zit nog wat "rek". De cijfers van 2022 liggen nog een kwart onder die van de zomer van 2019, voor corona dus. En ook de Vlaamse toerist trekt door de afschaffing van de reisvoorschriften weer meer naar het buitenland. Maar de tendens is weer positief, en dat is zeker een opsteker voor de logiessector.