Opsporingsbericht voor ontsnapte Gentse gevangene

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de ontsnapte gevangene. Gisterenochtend ontsnapte de man uit de Gentse gevangenis aan de Nieuwewandeling. Tot nu toe ontbreekt van hem elk spoor.

Gisterenochtend rond 10u45 nam de gevangene met behulp van een vorkheftruck de benen, dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Hoe hij precies te werk ging, wordt nog onderzocht. Het gaat om de 40-jarige Mouslim Aboubakarov. Sinds december 2012 zit hij in de Gentse gevangenis, waar hij verschillende straffen van in totaal 12 jaar uitzit.

Gijzeling en diefstal met geweld
Straffen voor onder meer diefstal met geweld in verzwarende omstandigheden, oplichting en gijzeling. De politie zet momenteel alle mogelijke middelen in om de man op te sporen.

Opsporingsbericht
Op woensdag 4 augustus omstreeks 10u45 kon de 40-jarige Mouslim ABOUBAKAROV ontsnappen uit de gevangenis van Gent. Sindsdien is hij op de vlucht.

Mouslim ABOUBAKAROV is ongeveer 1m80 lang en atletisch gebouwd. Hij heeft kort geschoren haar en een middellange donkere baard. Mogelijk heeft hij niet zijn bril bij zich. Hij spreekt vlot Nederlands.

Op het ogenblik van zijn ontsnapping droeg hij een zwarte T-shirt, een lichtgrijze broek en zwarte schoenen.

Informatie
Mouslim Aboubakarov staat zowel nationaal als internationaal geseind. Heb je Mouslim Aboubakarov opgemerkt, of weet je waar hij verblijft, neem dan contact op met de federale politie op het gratis nummer 0800 30 30 0 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu