Oudenaarde investeert in nieuwe sportinfrastructuur

Er is goed nieuws voor de liefhebbers van voetbal en atletiek in Oudenaarde. De stad gaat de sportsite Rodelos aanpakken. Er komt een nieuw atletiekstadion en een nieuw voetbalstadion. Er komt ook een nieuw veld voor het baseball.  Kostprijs 7 à 8 miljoen euro. 

Het huidige Thienpontstadion aan de Rodelos staat er al sinds 1947 en is hopeloos verouderd. Bovendien delen de plaatselijke atletiekclub KASV Oudenaarde  en voetbalclub KSV Oudenaarde het stdion, en dat zorgt wel eens voor planningsproblemen. Maar daar komt dus verandering in. Oudenaarde gaat de twee werkingen uit elkaar trekken met een nieuw atletiekstadion en een nieuw voetbalstadion. Er komen ook oefenvelden voor de jeugd zodat het A-elftal en de jeugd van KSV Oudenaarde op dezelfde site kunnen spelen, en Oudenaarde krijgt ook een nieuw baseballveld. Tegen 2025 zouden de werken achter de rug moeten zijn. 

Complete sportsite

Als alle terreinen zijn aangelegd zal Oudenaarde over een complete sportsite beschikken. Naast de verschillende sporten ondermeer zoals padel, petanque en skaten, is ook het zwembad daar aanwezig, net als de sporthal. Alles zal netjes met elkaar verbonden worden door paden, zodat de site ook interessant is voor wandelaars.In oktober geeft de stad meer uitleg over de plannen en de werkingstermijn.