maandag 16 mei
27°C
51 km

Oudenaarde past circulatieplan Bevere na één maand aan: "inwoners gaven duidelijke signalen"

De stad Oudenaarde past het circulatieplan in het centrum van deelgemeente Bevere en de stationsbuurt al na één maand aan. Op vraag van de inwoners krijgen de Beverestraat en de Jacob Lacopsstraat opnieuw tweerichtingsverkeer.  

Op 11 april voerde het stadsbestuur van Oudenaarde een nieuw circulatieplan in voor het centrum van Bevere en de stationsomgeving. Dit voor een betere leefbaarheid in het dorp en om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. 

350 inwoners maken gebruik van inspraakplatform
Het gaat om een proefopstelling van drie maanden, die maandelijks geëvalueerd wordt. Inwoners kunnen via het platform inspraak.oudenaarde hun mening geven over het nieuwe circulatieplan. 350 mensen deden dat de voorbije maand. Uit hun feedback blijkt dat er vooral veel onvrede is over het eenrichtingsverkeer in de Beverstraat en de Jacob Lacopsstraat.

Daarom grijpt het stadsbestuur in. “De Jacob Lacopsstraat zal tussen de Broekstraat en het stationsplein opnieuw tweerichtingsverkeer toelaten" zegt schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld). "Ook de Beverestraat wordt gedeeltelijk opnieuw tweerichtingsverkeer tussen de Gentstraat en de Kortrijkstraat." De nieuwe aanpassingen gelden vanaf woensdag 18 mei.