maandag 3 oktober
17°C
0 km

Oudenaarde weer zonder centrummanager. N-VA vraagt opvolger uit Oudenaarde

Oudenaarde moet weer op zoek naar een centrummmanager. De Limburgse Sandra Huyskens van het bureau City D is vertrokken naar een andere job. De nieuwe centrummanager zal de vierde zijn in 4  jaar tijd.  Oppositiepartij N-VA stelt zich vragen bij het dure contract van City D en vraagt een opvolger uit Oudenaarde zelf. 

In 2017 stelt de stad Oudenaarde de gewezen cafébaas Geert Verheyen aan als centrummanager. Hij moet het winkelcentrum een nieuwe boost geven. Hij krijgt steun van City D, een marketingbureau uit Limburg. In de zomer van 2018 wordt Verheyen ontslagen. Handelaarsvereniging OWS werkt verder met CIty D. Begin 2020 komt de Limburgse Jennifer Op de Locht naar Oudenaarde als nieuwe centrummanager. Een succes wordt het niet, Op de Locht vertrekt al na enkele maanden naar een nieuwe job. In de zomer van 2020 komt de Limburgse Sandra Huyskens naar de Brouwerstad. Zij zal het iets meer dan een jaar volhouden. 

Iemand uit eigen streek

City D is voor de stad Oudenaarde op zoek naar een opvolger. Maar die is nog niet gevonden. Oppositiepartij N-VA stelt zich opnieuw vragen bij het dure contract van City D. De partij hoopt dat de stad Oudenaarde het contract met City D zal verbreken. Wachten op een nieuwe Limburgse centrummanager is goochelen met kostbare tijd klinkt het. De handelaars hebben nu een duidelijk plan nodig. De partij is ook van mening dat de volgende centrummanager best iemand is die Oudenaarde kent en vanuit Oudenaarde werkt. Met het geld dat nu naar Ciy D gaat kan die persoon betaald worden.  

Niet twijfelen aan City D

Volgens burgemeester De Meulemeester moet N-VA zich wat beter informeren. De zaakvoerder van City D kent de stad Oudenaarde heel goed, en Sandra Huyskens heeft gewoon gekozen voor een andere job; Dat zijn dingen die gebeuren. Maar de burgemeester ziet niet in waarom Oudenaarde de samenwerking met City D zou stopzetten.