vrijdag 30 juli
19°C
0 km

Oudenaarde wil Linkeroever samen met de burgers ontwikkelen

Oudenaarde wil een groot gebied op de linkeroever van de Schelde in een nieuw jasje steken.

Het gaat om de sites van Santens en Alvey - waar momenteel zo goed als geen activiteit meer is - en de site van steenbakkerij Vande Moortel, die verder wil uitbreiden. Het hele project is in een masterplan gegoten en samen met de provincie en de ondernemers op de sites trekt de stad nu naar haar burgers, die mee mogen beslissen hoe Linkeroever er binnen enkele jaren zal uitzien.

"Hopen op goede suggesties"

"Omdat het toch wel een groot gebied is waar zowel wonen als economie altijd geweest is, maar waar we ook recreatie en voor een stuk landschapsbeleving aan willen verbinden" zegt de burgemeester van Oudenaarde, Marnic De Meulemeester. "We hopen in elke geval dat we daar een goeie inbreng en suggesties krijgen. En het kan ook zijn dat we daar bezwaren krijgen vanuit de bevolking, maar die nemen we dan mee naar de uitwerking van het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan."

Digitaal participatiemoment

Vanaf volgende week maandag kan iedereen reageren op de plannen voor Linkeroever. Op 4 maart organiseert de stad dan een digitaal participatiemoment. Volgens burgemeester De Meulemeester zal het nog 2 tot 3 jaar duren vooraleer de ontwikkeling een feit is.