Oudenaardse bib verhuist en moet 8 weken dicht

De bibliotheek in Oudenaarde gaat vanaf vandaag 8 weken dicht. In de tijdelijke garagebib wordt de rekken leeggehaald en afgebroken. Vanaf 13 november kunnen lezers weer terecht op de Markt, in het volledig vernieuwde vLEESHUIS.

Rekken leeghalen, verhuizen en opnieuw vullen, de medewerkers van de Oudenaardse bib weten de komende weken wat gedaan. De bibliotheek keert na 15 maanden terug naar haar vertrouwde plek op de Markt. Daar is het historische Vleeshuis helemaal vernieuwd en omgetoverd tot vLEESHUIS.

“Grote finale van de metamorfose”
“Het is tijd voor de grote finale van haar totaalmetamorfose”, stelt schepen van cultuur Stefaan Vercamer. Het vLEESHUIS krijgt niet alleen een nieuwe leeshoek, er komt ook een Luisterhuis met een podium en een foyer voor auteurslezingen. De stad investeert 1.135.000 euro in het project.

Garagebib lokte 4.480 lezers
De garagebib in de Wijngaardstraat kreeg sinds 10 augustus 4.480 bezoekers over de vloer. Een hoog aantal, zeker gezien de beperkte openingsuren en de coronamaatregelen. Wie wou, kon nog net voor de sluiting boeken of dvd’s ontlenen. Ze mogen die bijhouden tot 17 november.