Oudercomité De Regenboog dient klacht in tegen besluit Sint-Laureins

De gemeenteraad van Sint-Laureins heeft gisterenavond de nieuwe schoolstructuur in Sint-Laureins en Watervliet goedgekeurd. Daardoor zal  de gemeentelijke basisschool De Regenboog worden opgeslorpt door de Vrije Basisschool De Schakel. En dat is niet naar de zin van het oudercomité. Er is  een klacht ingediend  bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur van Onderwijs Vlaanderen.

Volgens het oudercomité is er heelwat foutgelopen bij het tot stand komen van deze beslissing. Het gemeentebestuur is volgens voorzitter Sofie Van De Keere flagrant ingegaan tegen het decreet betreffende participatie op school.  Dat zegt dat elke beslissing over samenwerkingen met andere schoolbesturen moet gebeuren in overleg met de schoolraad. Bovendien met het schoolbestuur de schoolraad tijdig inlichten over de geplande wijzigingen zodanig dat de schoolraad ook een advies kan geven. En er moet een verslag zijn met daarin  alle standpunten over die geplande samenwerkingen.

Beslissing laten intrekken

Het oudercomité wil met de klacht de beslissing ongedaan maken. Als de commissie beslist dat er fouten gemaakt zijn, dan moeten die rechtgezet worden zegt de voorzitter. Maar de gemeente is zich van geen kwaad bewust. Schepen van Onderwijs Claudine Bonamie (Samen) zegt dat de gemeente er alles aan gedaan heeft om de juiste stappen te zetten. Bovendien is Sint-Laureins nog niet op de hoogste gesteld van de klacht.