zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Ovaal moet het verkeer in Sint-Kruis Winkel veiliger maken

Het kruispunt ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel met de R4 wordt binnenkort omgevormd tot een grote zwevende rotonde, vergelijkbaar met het Ovaal van Wippelgem. De ombouw van het knooppunt maakt deel uit van het grote mobiliteitsproject R4WO waarmee Vlaanderen de R4 veiliger wil maken voor alle verkeer. De Werkvennootschap, die de werken uitvoert, plant morgen trouwens een infomarkt over het om te vormen kruispunt in Sint-Kruis-Winkel. De buurtbewoners kunnen vanaf vijf uur `s avonds de plannen inkijken in de kerk van Sint-Kruis-Winkel.

Het kruispunt op de R4 in Gent, ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel, zal er binnenkort helemaal anders uitzien. `t Kruispunt aan de Smishoekstraat staat gekend als een zwart kruispunt waar er in het verleden al meerdere dodelijke ongevallen zijn gebeurd. De Werkvennootschap die het grote mobiliteitsproject R4WO uitvoert, zal hier een nieuwe ovonde aanleggen, een soort

Marijn Struyf, woordvoerder De Werkvennootschap: "Je zal hier eigenlijk op de R4 geen verkeerslichten meer tegenkomen, dat is eigenlijk het hele concept van het project R4WO en eigenlijk hier aan Sint-Kruis-Winkeldorp zelf zal je als autoverkeer niet meer de R4 kunnen oprijden, je zal via de Schuitstraat aan die nieuwe ovonde op en af kunnen rijden, als fietser zal je hier nog wel onderdoor kunnen, dus hier komt een fietstunnel dus die verkeerslichten die verdwijnen en al het gemobiliseerd verkeer zal dan afgewikkeld worden via die nieuwe ovonde aan de Schuitstraat".

De Werkvennootschap kiest voor een ovonde ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel, omdat er op deze plek heel wat lokaal verkeer uit de omliggende wijken, maar ook vanuit de bedrijven, de R4 willen oprijden. Aan zo`n ovonde kan je heel wat verschillende wegen laten aantakken, en bovendien is hier ook voldoende plaats om zo`n ovonde te realiseren. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de werken zullen starten.