zaterdag 3 december
3°C
0 km

Overpoort 2.0 op tijd open voor studenten

De start van het nieuwe academiejaar betekent ook dat de Overpoortstraat in Gent weer goed zal vollopen. Studenten zullen kunnen uitgaan in de Overpoort 2.0. De hele straat is vernieuwd, er zijn meer vuilnisbakken geplaatst en er is nu ook ruimte voor terrassen. De stad wil de uitgaansbuurt op die manier een nieuw imago geven. 

Burgemeester De Clercq (Open Vld)  en schepen Watteeuw (Groen) deelden vanmiddag muffins uit. Een klein cadeautje voor de studenten die door de vernieuwde Overpoortstraat lopen. Na 4 maanden werken is de straat bijna volledig vernieuwd. Overpoort 2.0 is klaar voor het nieuwe academiejaar.

Mathias De Clercq (Open Vld) - burgemeester Gent : "We zijn heel blij dat we de studenten kunnen verwelkomen. Gent zou Gent niet zijn zonder studenten en dit in een heraangelegde Overpoort. Het is een heel bewuste keuze van dit stadsbestuur om meer dan 1 miljoen euro te investeren in de heraanleg van het openbaar domein. We hebben ook meer dan 20 nieuwe vuilbakken, ook drie vuilbakken voor pizza's. Een nieuwe evolutie in vuilbakkenland. Maar ook publiek sanitair in het Stalhof. Meer groen en terrassen. Dus het is een goed moment en een heugelijke timing om de studenten te ontvangen".

Niet alleen 's nachts

De stad wou meer beweging in de Overpoortstraat. Daarom zijn er een aantal ingrepen gedaan die het ook overdag gezellig moeten maken. Zo kunnen er nu terrassen staan. En wat meer is, de Overportstraat krijgt het statuut van woonerf. 

Filip Watteeuw (Groen) - schepen van Openbare Werken Gent : "Dat betekent dat de wandelende student of Gentenaar hier de maat der dingen wordt. Dus alle bussen moeten zich aanpassen, ook qua snelheid en we hebben de rijweg iets smaller gemaakt, die is nu nog maar 6 meter breed. Langs beide kanten hebben we ook meer plant- en groenvakken voorzien. Dus deze straat zal, eenmaal het bloeiseizoen er is, een heel ander aanzien krijgen. De bomen moeten nog komen, die worden pas in het najaar aangeplant. Dit zal echt een veel groenere straat worden".