Overstap Bob D'Haeseleer naar Vooruit niet zonder slag of stoot: schepen moet tijdelijk bevoegdheden afgeven

De overstap van Eekloos schepen van Ruimtelijke Ordening Bob D'Haeseleer verloopt dan toch niet zonder slag of stoot. De meerderheidspartijnen hebben beslist dat D'Haeseleer zijn bevoegdheden tot eind juni moet afgeven.

Vrijdag maakte Bob D'Haeseleer bekend dat hij overstapt naar de partij Vooruit. D'Haeseleer zetelt sinds vorig jaar als onafhankelijke nadat hij zijn partijkaart van Groen inleverde. Dat verliep tot nu toe zonder problemen, maar met de overstap naar Vooruit hebben de meerderheidspartijen het toch een pak moeilijker.

"onverwachte wending"
"De aankondiging van de aansluiting van een zetelend schepen met name Bob D'Haeseleer naar een andere partij is voor alle fracties binnen het schepencollege een zeer onverwachte wending die niet zomaar zonder gevolg kan blijven" zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). "De meerderheidsfracties SMS, Open Vld en Groen zien een zogenoemde uitbreiding van de gemeenteraad en schepencollege met een fractie die niet eens verkozen geraakte bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen niet zitten."

Bezinningsperiode
Het schepencollege heeft dan ook beslist dat D'Haeseleer zijn schepenambt moet blijven uitvoeren als onafhankelijke. Er komt ook een bezinningsperiode waarin D'Haeseleer al zijn bevoegdheden moet overdragen aan zijn collega-schepen Isaura Calsyn (Groen). Die periode eindigt op 30 juni.