maandag 23 mei
25°C
0 km

Parket start onderzoek naar prikincident Evergem

Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar een prikincident in het vaccinatiecentrum Hoge Wal, in Evergem. Zaterdagavond werd een meisje van 11 geprikt met een spuit die al gebruikt was bij een ander kind. De betrokken medewerkers werden meteen op non-actief gezet. Het meisje zelf wordt de komende maanden medisch opgevolgd. 

Het was zaterdag de eerste dag waarop aan de Hoge Wal in Evergem kinderen gevaccineerd konden worden. Tegen de avond liep het mis. Een van de vaccinatoren legde een gebruikte spuit bij de nieuwe spuiten in plaats van die weg te gooien. Een andere vaccinator gebruikte die spuit opnieuw, bij een ander kind van elf. Pas tijdens het prikken, had de vrijwilliger door dat de spuit leeg en dus al gebruikt was. 

Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester Evergem : "Die mensen zijn meteen naar huis gestuurd door de verantwoordelijke van ons vaccinatiecentrum. De ouders van het kind zijn dan opgebeld. Ze zijn meteen ter plaatse gekomen, ze hebben de ware toedracht te horen gekregen. En dan is het kind naar het UZ gegaan voor een bloedafname omdat er toch een, weliswaar beperkt, medisch risico is".

Parket opent onderzoek

Het is niet duidelijk welk kind als eerste geprikt werd en in welke medische toestand die verkeerde. Daardoor zal het slachtoffer mogelijk nog maanden tot een half jaar opgevolgd moeten worden. Het parket van Oost-Vlaanderen is intussen een onderzoek gestart inzake onopzettelijke slagen. De verhoren zijn momenteel aan de gang. De ouders van het meisje lieten weten dat ze een klacht zullen indienen tegen de 2 vaccinatoren.