donderdag 8 december
3°C
40 km

Parking Ledeberg gaat eindelijk open

2,5 jaar later dan voorzien, is het nieuwe parkeergebouw met meer dan 500 parkeerplaatsen in Ledeberg geopend. De parking ligt vlak naast de B401 en is ideaal als park and ride.

Automobilisten kunnen aan de rand van de stad parkeren en dan met het openbaar vervoer naar het centrum gaan. De nieuwe parking is ook een goede zaak voor de bewoners van Ledeberg, want de buurt kampt er al lang met parkeerproblemen.

Bij een officiële opening hoort natuurlijk een traditioneel lintje-knip. De nieuwe parkeertoren is eindelijk klaar. 2,5 jaar later dan verwacht en een prijskaartje van 8 miljoen euro, maar de nood aan nieuwe parkeerplaatsen was hoog.

De parking heeft meer dan 500 parkeerplaatsen. Wie hier parkeert, betaalt 1 euro per uur. Bewoners uit Ledeberg die in de buurt van de parkeertoren wonen, kunnen tegen een voordelig tarief een abonnement nemen. Voor 550 euro kunnen zij hier een jaar lang 7 op 7, dag en nacht, parkeren. Niet-bewoners betalen het dubbele.

Wie helemaal tot boven rijdt, heeft een prachtig uitzicht over de stad. Dit weekend kan iedereen de parking gratis ontdekken, vanaf maandag zal je moeten betalen.

 

Dat er een nieuwe parking bijkomt is een goede zaak, vindt ondernemersorganisatie UNIZO.

Maar de stad zou wel beter mogen communiceren over hun park and rides, want die zijn dikwijls nog onbekend voor heel wat mensen. Bestuurders rijden nog te vaak naar het centrum, ook al staan de parkings daar vol en dat zorgt voor files in de binnenstad. UNIZO wil dat de stad een ambitieus actieplan uitwerkt, om de park and rides aantrekkelijker te maken.