vrijdag 14 juni
19°C
45 km

Personeel Sint-Gregorius wil directeur Geert niet kwijt

Een zeventigtal personeelsleden van de buitengewoon secundaire school Sint-Gregorius in Gentbrugge heeft vandaag actie gevoerd. Ze kregen vanmorgen de mededeling dat hun directeur Geert Van De Vijver ziek is en vervangen wordt door iemand nieuw. Het personeel denkt dat er meer aan de hand is en vreest dat hun directeur aan de kant wordt geschoven. Ze kwamen daarom massaal op straat om de man een hart onder de riem te steken. 

Deze namiddag komen de personeelsleden van de buitengewone secundaire school Sint-Gregoris naar buiten. Ze hebben spandoeken en hartjes bij om hun directeur Geert Van De Vijver te steunen. De school valt onder de organisatie van de Broeders van Liefde. Vanmorgen werd het personeel bijeengeroepen voor een mededeling. Daar werd gezegd dat de directeur vervangen wordt omdat hij ziek is.

Stijn Van De Vijver - leerkracht BuSO Sint-Gregorius
En dat was iets wat vrij raar is, want normaal wordt hij gewoon vervangen door de vice-directeur of de logistiek directeur zoals in een normale procedure. Maar nu was er blijkbaar een vervanger, iemand nieuw en dan had een deel van het personeel al het gevoel dat er iets niet klopte. Vandaar dat wij met heel veel vragen zitten van wat er aan de hand is. Het gevoel leeft echt dat onze directeur opzij geschoven wordt en wij zouden graag wat meer uitleg hebben, want zo ga je niet om met mensen die hier al jaren directeur zijn met hart en ziel. Zo iemand zet je niet zo maar opzij met een mededeling op maandagochtend van: uw directeur is er niet meer, dus...

Vanmorgen werd ook gezegd dat de directeur niet ontslagen is en dat hij ook zal terugkeren. Maar bepaalde functies zou hij niet meer mogen uitoefenen. Het personeel wil weten wat er precies aan de hand is. Om hun directeur te steunen trekken ze in groep naar zijn woning iets verderop. Daarna ging het gezelschap naar de Stropstraat in Gent. Daar is het provincialaat van De Broeders Van Liefde. Het personeel hd de indruk dat er naar hun boodschap geluisterd werd.