dinsdag 27 september
12°C
58 km

Personeel van Ontex Eeklo staakt

Bij luierfabrikant Ontex in Eeklo is vanmorgen een spontane staking uitgebroken. Dat gebeurde nadat een overleg tussen directie en vakbonden was afgesprongen. Ontex heeft plannen om productielijnen te schrappen of te verhuizen naar het buitenland, wat betekent dat er banen moeten sneuvelen. De werknemers kijken tegen een onzekere toekomst aan en willen snel duidelijkheid.

Ontex liet enkele weken geleden weten dat er in Eeklo een aantal lijnen geschrapt worden. Dat zou in eerste instantie al een 45 tal jobs kosten, een aantal dat kan oplopen als er ook lijnen naar het buitenland verhuizen. Volgens het personeel en de vakbonden is er te weinig duidelijkheid voor de mensen op de werkvloer. Daarom is er een staking uitgebroken.

Geen naakte ontslagen

De directie blijft zeggen dat er naakte ontslagen vermeden zullen worden. Maar de vakbonden geloven dat niet echt.  Voor hen is iedereen gelijk, arbeider of bediende, in vast dienstverband of interim, elke job die verloren gaat is iemand die niet meer in Eeklo kan werken. Daarom vragen ze snel duidelijkheid van de directie. Tot zolang er geen signaal komt zal er in Eeklo wellicht niet gewerkt worden.