zaterdag 21 mei
20°C
4 km

Pierke Pierlala speelt “Twieje veur de prijs van ien”

Na enkele jaren van radiostilte komt Pierke Pierlala dit jaar opnieuw naar buiten met een “Eindejoarskoenfeeranse”.  De mannen van ’t Spelleke van drei Kluite leggen daarin de handel en wandel van het Gentse stadhuis op de rooster.

Enkele jaren geleden nam bezieler Luk De Bruyker afscheid van “de kleinen”, beter bekend als zijn pop Pierke Pierlala. Luk had schrik voor de conference teveel en zag zich niet meer gesteund door het stadhuis. Maar recente optredens op de Gentse Feesten van 2020 en 2021 deden de zin weer opborrelen. En in Gent valt er wel altijd iets te beleven dixit De Bruyker. Daarom is er dit jaar een nieuwe reeks “Koenfeeranses” in de kelder van het Willemsfonds op de Vrijdagmarkt.  

Politieke satire

Pierke heeft het grote geluk dat hij zijn “goesting” mag zeggen en dat de mensen in de zaal hem daarin volgen. Zelfs de aanwezigheid van schepen Souguir en Van Braeckevelt houden hem niet tegen om de spot te drijven met het stadhuis. Burgemeester De Clercq, Filip Watteeuw, Tine Heyse,… ze passeren allemaal de revue. En de ene passage is al iets pikanter dan de andere. Het is politieke satire over ondermeer de “echte” burgemeester van Gent, het Gravensteen en  het politieke geflirt richting verkiezingen. Wie het nog wil zien kan tot 28 december terecht in de kelder van het Willemsfonds in Gent.