zaterdag 10 december
2°C
5 km

Pinten drinken op de Zesdaagse moet in deze tent

Omdat drinken of eten verboden is in het Kuipke, is in allerijl buiten een tent opgezet. Daar kunnen de toeschouwers van de Zesdaagse terecht als ze dorst hebben. Voorlopig kan de Zesdaagse doorgaan, al blijft het elke dag bang afwachten nu het coronavirus weer hevig woedt.

Kan de Zesdaagse doorgaan of niet? Voorlopig is het antwoord "ja", al zal ze er toch wat anders uitzien. Zo is het verboden om te eten of te drinken op het Middenplein. Op die manier kunnen de stad en de organisatie een mondmaskerplicht opleggen. Wie dorst heeft, moet daarom naar de catacomben of naar een tent naast het Kuipke. Ook moeten toeschouwers meteen naar huis als de koers stopt.

Kleine tent
De tent, die in allerijl werd opgezet, valt klein uit. Ze is amper 30 bij 15 meter, niet te vergelijken met het grote middenplein. Vraag is dus hoe ze de massa daar zullen opvangen. Vanmiddag komt de veiligheidscel nog eens samen om de maatregelen vast te leggen. Op het nationale Overlegcomité kan de organisatie trouwens niet wachten want de ministers komen pas woensdag samen en de Zesdaagse begint morgen al.