Plaatselijke kunstenaars "bezetten" kerk van Waarschoot

Afgelopen weekend hebben meer dan 50 kunstenaars uit Lievegem de kerk van deelgemeente Waarschoot bezet. Ze deden dat om er hun kunst tentoon te stellen aan het publiek. Je kon er een mix bewonderen van schilderijen, beeldhouwwerken en ook enkele verrassende kunstvormen.

Veel artistiek talent in Lievegem. Dat werd afgelopen weekend duidelijk toen meer dan 50 kunstenaars uit de gemeente hun werk tentoonstelden in en rond de kerk van deelgemeente Waarschoot. Het was geen klassieke tentoonstelling, maar wel een bezetting met een rebels kantje.

Thijs Polfliet - cultuurdienst Lievegem: ""De werken hangen niet zomaar aan de muren, maar we hebben gebruik gemaakt van de stoelen. Met de stoelen hebben we een stratenplan gevormd, dat van New York, een heel grote kunststad in de wereld. Buiten valt er ook van alles te beleven. Er is 'Place du Tertre', dat verwijst natuurlijk naar Parijs, ook een heel grote kunststad. Daar zijn verschillende live demo's. Er zijn mensen die live gaan schilderen, die live portretten tekenen, lino's snijden..."

Artistiek Waarschoot 

Alle kunstenaars van de gemeente zijn verenigd in het collectief 'Artistiek Waarschoot'.

Thijs Polfliet - cultuurdienst Lievegem : "Een drietal jaar geleden was er in Waarschoot nog niet echt een groep van kunstenaars. En we merkten wel dat er nood aan was om artiesten bijeen te brengen. En dan hebben we Artistiek Waarschoot opgericht. Met die groep mensen hebben we dan het gemeentehuis bezet. En drie jaar laten bezetten we een nieuwe locatie, deze keer de kerk."

Op een volgende bezetting is het nog even wachten. Maar in tussentijd kan je de Lievegemse kunst nog af en toe blijven bewonderen. Want de gemeente printte enkele werken op de tentjes die op elk evenement te zien zullen zijn.