Podcastwandeling verbindt ondernemers en cultuurmakers

Via een podcastwandeling door de Gentse binnenstad kunnen ondernemers en cultuurmakers elkaar beter leren kennen en ideeën uitwisselen. Het is een initiatief van Unizo en OP/TIL, een steunpunt dat culturele spelers verbindt.

Vandaag en komende dinsdag kunnen ondernemers en cultuurmakers meedoen aan een podcastwandeling doorheen de Gentse binnenstad. Je wordt door de organisatie gematcht aan iemand uit de andere sector. Het gaat dus om een soort van blind date.

Link tussen ondernemers en cultuurmakers
De bedoeling is om spelers uit de ondernemerswereld en de cultuursector met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen ze ontdekken hoe ze samen meer waarde kunnen creëren. Want ze hebben meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo moeten ondernemers creatief zijn en moeten cultuurmakers ondernemend zijn om hun werk tot bij de mensen te brengen.

Verschillende voorbeelden van samenwerking
De podcastwandeling vertrekt bij DIFT op Dok Noord. Vandaar gaat het onder meer naar ONBETAALBAAR. Daar kan je luisteren naar een podcast met oprichtster Sophie De Somere, een kunstenares die 'objecten met een ziel' maakt en verkoopt. De wandeling gaat ook langs Blommm, KunstBaan op de Vlasmarkt, vastgoedspeler Revive en Masala vzw in de Meubelfabriek.