Politie controleert bus-en taxichauffeurs

Bus - of taxichauffeurs die richting Flanders Expo in Gent reden,  konden zich vandaag verwachten aan een uitgebreide controle. De lokale politie checkte of de chauffeurs de rij -en rusttijden wel respecteerden. Maar ook de sociale inspectie was er. Zij voerde controles uit op onder meer zwartwerk. Daarnaast werden de bussen en taxi's ook gecontroleerd op zichtbare technische mankementen.

De jongeren die vandaag naar de Sid-In beurs in Flanders expo kwamen, moesten rekening houden met een langere wachttijd om de beurs binnen te geraken. Niet omdat het drummen was aan de ingang. Wel omdat ze moesten wachten om de bus te kunnen verlaten na een grondige politiecontrole.

Matto Langeraert - woordvoerder Lokale Politie Gent: "Wij doen een grote verkeerscontrole voor professionele chauffeurs. Dit in samenwerking met de FOD  mobiliteit, de sociale inspectie, en Centrex de federale politie. Wij controleren op rust-en rijtijden, technische eisen van de bussen en ook alcohol en drugs voor de chauffeurs.

De politiecontrole gebeurde niet alleen op de parking van Flanders Expo, ook op de omliggende snelwegen werd er gecontroleerd. De actie vond plaats in Gent maar ook andere korpsen uit Vlaanderen namen deel.