dinsdag 9 augustus
27°C
45 km

Politie legt lockdownfeestje met 22 aanwezigen stil in Melle

De politie van Melle heeft vannacht een lockdownfeestje stilgelegd in een vakantiehuis langs de Brusselstesteenweg. Er waren 22 mensen aanwezig, voornamelijk Fransen. 

Het feestje werd ontdekt tijdens een controle. Aan de afrit Melle van de R4 hield de politie van politiezone Rhode & Schelde rond 1u30 een voertuig met Franse nummerplaat tegen. De vijf intzittenden, allemaal Fransen, zeiden dat ze op weg waren naar een feestje in Melle, in een vakantiehuis op de Brusselsesteenweg. 

22 aanwezigen waarvan 1 Belg

De politie ging ter plaatse en trof daar 22 personen aan. Op één na allemaal Fransen, één aanwezige was een Belg. Iedereen was meerderjarig. De organisator, een 18-jarige Fransman uit de buurt van Rijsel, had de woning via Airbnb gehuurd. Hij werd gearresteerd en in opdracht van het parket onmiddellijk gedagvaard voor de coronazitting van 27 januari in de politierechtbank van Gent. De andere aanwezigen kregen een boete van 750 euro. Als ze niet betalen, zullen ze ook gedagvaard worden. In de woning werden ook capsules met lachgas aangetroffen.