zaterdag 2 maart
10°C
10 km

Politie waarschuwt voor inbraken in de vooravond

Nu de dagen korten, roept de politie op om extra waakzaam te zijn voor inbraken. Rond deze periode ziet de lokale politie het aantal inbraken altijd toenemen. *Bij de politiezone Schelde-Leie merken ze op dat er minder 's nachts wordt ingebroken, maar wel in de vooravond als mensen bijvoorbeeld nog aan het werk zijn. De politie doet een oproep om verdachte handelingen meteen te melden via het nummer 101.

Vorige week wordt er ingebroken in een woning in de Karel Van Wijnendaelelaan in Sint-Martens-Latem. De dader of daders forceren een kiepraam en nemen horloges, handtassen en schoenen mee. Gisteren krijgt de politie Schelde-Leie opnieuw een melding van 2 verdachte personen in de Karel Van Wijnendaelelaan die wegvluchten uit een tuin. De politie gaat op zoek, maar er kan niemand gevat worden. Sinds vorige week zijn er in totaal 5 inbraken vastgesteld in Sint-Martens-Latem en Nazareth. De politie doet een oproep om extra waakzaam te zijn.

Koen D'Hondt - korpschef politiezone Schelde-Leie: "De laatste maanden van het jaar zijn altijd een groter risico. Dat hebben we de voorgaande jaren kunnen merken. Dus willen wij de mensen toch een aantal tips meegeven. Een eerste tip is om waakzaam te blijven. Als men verdachte situaties ziet niet aarzelen en bellen naar het nummer 101. Dan kan een ploeg ter plaatse komen om de situatie in te schatten. Kan je een nummerplaat noteren, dan is dat ook voor ons een goede zaak. En zijn er mensen die graag op de hoogte worden gehouden van verdachte situaties in hun buurt, dan kunnen zij aansluiten bij ons buurtinformatienetwerk. Dat is in onze politiezone goed uitgebouwd. Een tweede tip die we willen meegeven is dat mensen zeker niets mogen laten liggen in de tuin die inbrekers kunnen helpen. Een ladder bijvoorbeeld en dat men ook een tuinhuis of berghok waar dergelijk materiaal ligt, dat je dat ook goed afsluit".

Daarnaast merkt de politie op dat er vooral in de vooravond wordt ingebroken, meestal tussen 4u in de namiddag en 9u 's avonds. Wie dan niet thuis is, laat best toch wat lichten branden zodat het lijkt alsof er iemand aanwezig is. Ook buitenverlichting met een bewegingssensor kan een hulpmiddel zijn om inbrekers af te schrikken.