vrijdag 14 juni
19°C
56 km

PostNL opent ultramodern sorteercentrum in Evergem

Postbedrijf Post NL opent volgende week maandag een gloednieuw sorteer- en distributiecentrum in Evergem. En da`s net op tijd voor de drukste periode van het jaar binnen de pakjessector. Het nieuwe distributiecentrum in Evergem werkt bovendien met een hoogtechnologische sorteermachine die tot 9000 pakjes per uur kan verwerken. De opening van het sorteer-en distributiecentrum van Post NL in Evergem betekent meteen ook de sluiting van de vestiging in Desteldonk. Alle zestig werknemers verhuizen mee naar Evergem.

In januari van dit jaar was het nieuwe sorteer - en distributiecentrum van Post NL in Evergem nog in volle aanbouw. Maar vanaf maandag wordt de productie hier opgestart. Vanuit Evergem zal Post NL vooral de Oost-en West-Vlaamse klanten bedienen. En dat doen ze vanaf maandag met deze hoogtechnologische sorteermachine die tot 9000 pakjes per uur kan verwerken.

Diego Van Leuven, depotverantwoordelijke Post NL Evergem: "De bezorgers die in dit depot pakketten komen laden in hun camionetten die hebben elk een laadpoort toegewezen gekregen. De pakketten, en dat kan tot 9000 pakketten per uur bedragen, die over deze machine worden gesorteerd, die komen die komen in elke goot voor elke chauffeur netjes aan, en het enige dat de bezorger nog moet doen is de pakketten in zijn camionette laden. Het leuke is, deze sorteermachine is gebouwd met de nieuwste materialen en daar zit ook de nieuwste software achter. Dat wil zeggen dat de foutmarge bijna nihil is, en dat wil zeggen dat de klanten die de pakketten verwachten dat zij daar alleen maar beter van worden.

Post NL had eerder een vestiging in Desteldonk, maar door het succes van de e-commerce, waarbij er steeds meer online wordt aangekocht, moest het postbedrijf uitbreiden. In dit nieuw sorteer-en distributiecentrum in Evergem zullen er iets meer dan 200 werknemers aan de slag gaan. Een groot deel van hen zal dagelijks de baan op gaan, de andere personeelsleden zorger ervoor dat alle pakketjes op de juiste manier gesorteerd worden.