Primeur in België: KAA Gent richt Supportersraad op

Voetbalclub KAA Gent wil een beter overleg met zijn supporters. Daarom is er nu de KAA Gent Supportersraad opgericht. Vier keer per jaar zal de club met de raad overleggen.

De Supportersraad KAA Gent adviseert over alles wat met het supporters- en publieksbeleid van KAA Gent te maken heeft: wedstrijdorganisatie, clubcultuur, identiteit, maatschappelijke werking, supportersbeleving, supportersbeleid, supportersbetrokkenheid,... Het doel is om de supporters meer bij de werking van de club te betrekken.

"We proberen al enkele jaren de supporter een stem te geven bij de club. We zijn dan ook enorm tevreden dat de supportersraad er komt en dat wij ons nu - weliswaar in een vernieuwde vorm - volop kunnen focussen op het sfeergedeelte", klinkt het bij supportsgroep Armada Ganda.

Stel je kandidaat

Wie wil kan zich kandidaat stellen om in de Supportersraad te zetelen. De raad zal bestaan uit maximaal 25 supporters. Iedere abonnee van KAA Gent, die ouder is dan 16 jaar en geen stadionverbod heeft, kan kandideren. Dat kan tot en met 28 april 2022. In mei 2022 vindt de installatievergadering van de Supportersraad KAA Gent plaats.